COLITA ULCEROASA, RECTOCOLITA ULCERO HEMORAGICA

COLITA ULCEROASA, RECTOCOLITA ULCERO HEMORAGICA Colita ulceroasa, Rectocolita ulcero-hemoragica

Rectocolita ulcero-hemoragica (colita ulceroasa) este asa cum ii arata si numele, o inflamatie a colonului, ulcerativa si hemoragica, avand o evolutie fie continua, fie recidivanta.
De etiologie plurifactoriala (factori infectiosi, alergici, carentiali, endocrini, autoimuni), boala solicita un tratament complex, care vizeaza combaterea tuturor acestor cauze.–> Una din complicatiile infecto-alergice ale colitei ulceroase, alaturi de eritemul nodos si tiridociclita, este poliartrita care complica si mai mult terapia atat de laborioasa a acestei afectiuni.

In practica mai poate fi adesea prezent si asa-numitul reumatism psihogen, unde durerile articulare nu au nici un fel de ritm, fiind cvasipermanente, starea generala a bolnavului este buna, modificarile obiective specifice reumatismului autentic lipsesc, in schimb sunt relatate artralgii localizate la toate articulatiile. Terapia antireumatica este ineficienta, ceea ce reprezinta o proba in plus pentru caracterul subiectiv, psihopat al acestor acuze articulare, ele exacerbandu-se la emotii sau stari conflictuale si ameliorandu-se in vacante, concedii sau momente de relaxare.

Tratament

Pentru inceput este necesar de inteles, ca prezentarea la medic este imperios necesara. Apoi informativ, la modul general e bine de stiut ca tratamentul pentru colita ulceroasa sau rectocolita ulcero-hemoragica, consta intr-un tratament complex si complet, constand in antiinflamatorii, antiinfectioase, sulfamide, tranchilizante pentru linistire, cortizonice etc.

Remedii naturiste

In primul rand un regim igieno-dietetic, fara alimente care irita colonul, clisme cu preparate antiseptice, ceaiuri cicatrizante si antiseptice, ulei de catina, biter suedez picaturi luat intern pe nemancate, tinctura de propolis care este un antibiotic natural, antiseptic si cicatrizant, la fel luat dimineata pe nemancate 25 picaturi in putin ceai cald, apoi inaintea celor doua mese care urmeaza, ceai de menta, cate o lingura de ulei dimineata pe nemancate etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *