EPILEPSIA, CAUZE, TRATAMENT, REMEDII EPILEPSIE

EPILEPSIA, CAUZE, TRATAMENT, REMEDII EPILEPSIE Epilepsia-Epilepsie

Corespunzator dictionarului medical, epilepsia este un sindrom  de suferinta cerebrala, datorat unor cauze extrem de variate si caracterizat prin aparitia unor paroxisme, adica accese, crize  de ordin  motor, senzitiv, senzorial, vegetativ sau  psihic,  precedate cu câteva secunde înainte, în formele generalizate de pierderea cunostintei. Dupa durerile de cap se socoteste ca acest sindrom este cel mai  raspândit în lume. Specialistii O.M.S. estimeaza ca, de exenplu, în Franta ea afecteaza 8 di 1 000 de locuitori, ceea inseamna un total de cca 500000 de  suferinzi. Aproape  40 francezi fac pe an o prima criza în 3 din 4 cazuri, crizele de epilepsie survin înaintea varstei de  20 ani.–> Diagnosticul se stabileste pe baza unui examen clinic si a inregistrarii grafice a activitatii cerebrale, sub forma de electroencefalograma. Insa este obligatoriu si necesar excluderea unei cauze care sa induca manifestarile epileptice, prin examen computer tomografic sau RMN, cum ar fi tumorile cerebrale.

Tratamentul: Din fericire, beneficiem de o sumedenie de tratamente, care, daca sunt stabilite corect si daca pacientul este responsail, poate duce o viata aproape normala.

Recomandari in ceea ce priveste modul de viata: In primul rand evitarea bauturilor alcoolice, evitarea emotiilor puternice, evitarea stresului, odihna suficienta, miscare in aer liber si o alimemtatie sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *