HIPERTIROIDISM SIMPTOME, TRATAMENT

HIPERTIROIDISM SIMPTOME, TRATAMENT Hipertiroidism simptome, tratament, remedii naturiste  

Hipertiroidismul este o boala a glandei tiroide, produsa de secretia exagerata de hormoni tiroidieni.

Simptome, manifestari: Clinic Hipertiroidismul se manifesta prin: pierdere in greutate cu apetitul pastrat, termofobie, transpiratii, tahicardie, insomnii, hipernervozitate, oboseala musculara, tiroida marita cu freamat vascular, metabolismul bazal crescut, fixarea iodului radioactiv peste 30% dupa 2 ore si 60% dupa 24 ore, calesterolemia scazuta.  

Tratament: la tineri si in forme usoare: Metiltiouracil asociat cu tranchilizante, Hiposerpil sau Guanetidina in caz de tahicardie; la bolnavii de peste 40 de ani: radioiod, precedat de tireostatice. In crizele tireotoxice: perfuzii cu ser glucozat asociat cu Hidrocortizon hemisuccinat, precedate de solutie Lugol simplu sau amestecat cu Tiosulfat de sodiu. In caz de hipertiroidism sever sau cu gusa nodulara, exereza chirurgicala.

Tratament naturist
pentru Hipertiroidism

Un remediu naturist foarte eficace este Dragaica sau Sanzaienile, sub forma de ceai, tinctura sau alifie.

Ceaiul se prepara din 1 lingurita cu varf la 1/4 litru apa, se adauga planta cand apa fierbe, se ia de pe foc, se lasa putin si se strecoara. Din acest ceai se ia cate o gura din cand in cand. De asemeni se face gargara adanc de mai multe ori pe zi.

Alifia se prepara astfel: la 1/4 kg untura de porc sau unt, se adauga 5 linguri de planta proaspata tocata marunt, cand untura e incinsa, se adauga planta, se da la foc mic si se amesteca cu lingura de lemn cateva minute. Se ia de pe foc si se lasa pana a doua zi. Se incalzeste atat cat sa curga continutul, se strecoara si se pastreaza in recipiente de culoare inchisa daca e posibil. Cu aceasta alifie se fac masaje usoare pe zona tiroidei.

Tinctura se prepara astfel: La 100 ml alcool de 40 grade, de secara sau alte cereale, se adauga 1 lingura de planta proaspata tocata, se lasa 14 zile timp in care se agita zilnic, dupa care se strecoara si se pastreaza de asemeni in recipiente de culoare inchisa. Se foloseste de 3 ori pe zi cate 15 picaturi in 100 ml ceai. Deasemeni se maseaza usor cu aceasta tinctura zona tiroidei.

Planta Dragaica sau Sanzaienile, este un remediu natural atat pentru hipertiroidism cat si pentru hipotiroidism, deoarece regleaza functia tiroidei, aducand la normalizarea secretiei de hormoni tiroidieni , indicat chiar si in nodulii tiroidei si nu are nici o contraindicatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *