AMINOPLASMAL

AMINOPLASMAL

Aminoplasmal L-10 prospect

Prezentare farmaceutica: Flacon cu solutie perfuzabila continând, la 1 000 ml: aminoacizi 104 g, xilina 100 g, Na 48 înmoi, K 25 mmol, Mg 5 mmol, acetat 53 mmol, CI 90 mmol, riboflavinâ fosfat de sodiu 20 mg, nicotinamida 20 mg, piridoxina hcl. 30 mg, acid ascorbic 40 mg (flac. cu 500 ml).
Actiune terapeutica: Aport echilibrat de aminoacizi, xilina (sursa de energie), electroliti si vitamine; contine, la 1 litru, 16,06 g azot total si 800 kcal. Pentru utilizarea metabolica optimala a aminoacizilor sunt necesare 35 kcal/g; se asociaza acid folic pentru a evita deficitul acut de folat.
Indicatii: Pentru nutritia parenterala în scopul profilaxiei si tratamentul deficitului proteic; pre si postoperator sau posttraumatic si dupa rezectii de stomac si intestine; în sindroame de malabsorbtie, boli inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, diaree si voma persistente; insuficienta renala cu valori usor crescute ale azotului rezidual dupa analiza.
Mod de administrare: In perfuzie intravenoasa lenta, 40-60 picaturi pe minut (120-180 ml/ora); doza obisnuita este de 30 ml/kilocorp si zi, cantitatea de aminoacizi necesara variaza între 0,4 si 3 g/kilocorp si zi.
Contraindicatii: Tulburari ale metabolismului aminoacizilor, insuficienta hepatica avansata, insuficienta cardiaca necompensata, insuficienta renala cu azot rezidual crescut, hiperkaliemie, acidoza, hiperhidratare (se controleaza echilibrul acidobazic, ionograma serica, echilibrul apei si glicemia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat.
    Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.
    Trebuie sa cititi cu atentie tot prospectul.
    Daca aveti sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea sau sunteti bolnav, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra. Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.