BEPANTHEN R PROSPECT, DEXPANTHENOL

BEPANTHEN R PROSPECT, DEXPANTHENOL

Bepanthen® prospect

Dexpanthenolum

Prezentare farmaceutica: Unguent a 5 mg/g (5%) dexpantenol + excipienti [lanolina (E 193)]; solutie a 5 mg/g (5% dexpantenol + conservanti (0,1 mg domiphen broinide; 0,8 mg metilparaben, E 218; 0,1 mg propil paraben, E 216).
Actiune terapeutica: Dexpantenolul, substanta activa a produsului Bepanthen, are aceleasi efecte ca si acidul pantotenic, întrucât este rapid transformat în aceasta vitamina, în organism. Totusi, are avantajul de a fi mai usor absorbit, atunci când este aplicat local. Acidul pantotenic este o componenta a esentialei coenzime A care, sub forma de acetil-coenzima A, joaca un rol central în metabolismul tuturor celulelor. Este, prin urmare, indispensabil pentru dezvoltarea si regenerarea tegumentelor si mucoaselor.
Indicatii: Favorizeaza vindecarea si epitelizarea ranilor putin grave, a arsurilor si escoriatiilor usoare, a inflamatiilor tegumentare, ca de exemplu cele care apar în urma expunerii la raze ultraviolete, sau a fototerapiei, a eruptiilor, inflamatiilor si iritatiilor mucoaselor, ulceratiilor cronice, decubitusurilor, fisurilor, grefelor de piele, eroziunilor cervicale, stomatitelor, în tratamentul intercalat dupa terapia cu cortizon; ca terapie adjuvanta, cu aerosoli, pentru afectiuni ale cailor respiratorii (faringita cronica si acuta, laringita, traheita, bronsita).
Mod de administrare: Unguent. Tratamentul tuturor tipurilor de leziuni: se va aplica o data sau de mai multe ori pe zi, în functie de prescriptia medicului curant. Pentru protejarea sânilor în timpul alaptarii se vor acoperi cu comprese corespunzatoare, dupa fiecare aplicare a unguentului. In tratamentul afectiunilor mucoasei colului uterin, se va aplica o data sau de mai multe ori pe zi, conform prescriptiei medicului curant. La sugari: se va aplica dupa fiecare schimbare a scutecelor. Unguentul este relativ gras (lanolina) si se recomanda în mod special pentru pielea uscata si ca protectie împotriva umezelii (sâni, sugari).
Solutie. Terapia locala a stomatitelor si ranilor (comprese umezite, aplicate repetat) cu solutia nediluata sau diluata în parti egale cu apa fiarta. Pentru tratamentul cailor respiratorii, se va utiliza substanta nediluata, pentru inhalatii. Pentru tratamentul pielii capului, se va utiliza solutia nediluata sau diluată în proporţie de 1:3 cu apă sau alcool. Se va masa pielea capului cu această soluţie, de câteva ori pe zi.
Reacţii adverse: In general, Bepanthen este foarte bine tolerat. Pot apărea, foarte rar, reacţii alergice ale pielii.
Contraindicaţii: Produsul Bepanthen nu se va utiliza în cazul pacienţilor cu hipersensibilitate cunoscută la substanţa activă sau la unul sau mai mulţi dintre excipienţi.
Sinonime: Dexpanthenol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *