CIBACALCIN PROSPECT, INDICATII, CALCITONINA

CIBACALCIN PROSPECT, INDICATII, CALCITONINA

Cibacalcin prospect

Calcitoninum Salmonis

Prezentare farmaceutica: Fiole a 0,5 mg calcitonina umana de sinteza (substanta activa uscata) (ambalaj cu 5 buc, plus 5 fiole a 2 ml apa pentru injectare ca dizolvant).
Actiune terapeutica: Hormon tiroidian. Polipeptida totala sintetica (spre deosebire de Staporos, produs de extractie), constituita din 32 de acizi aminati. Inhiba resorbtia osoasa si intervine ca factor reglator in metabolismul mineral perturbat al osului (maladia Paget, caracterizata printr-o transformare patologica a scheletului). Produsul inhiba resorbtia osoasa, impiedicand atat demineralizarea, cat si distrugerea matricei organice (constatate radiologic). In plan biochimic, produsul amelioreazii bilantul calcic, diminueaza procentul plasmatic al fosfatazei alcaline (a carei erestere denota o formare de tesut osos) si scade eliminarea urinara a hidroxiprolinei (parametru al procesului de reannoire a colagenului in oase). Procesul de restaurare a tesutului osos (constatat radiologic) se traduce printr-o ameliorare marcata a durerii la nivelul zonelor osoase lezate. Procesul fiziologic de crestere in lungime a oaselor de formatie endocondrala nu este perturbat sub efectul Cibacalcinului, chiar dupa administrare prelungita, de aceea produsul poate fi prescris si adolescentilor cu maladia Paget (hiperfosfatazemie).
Indicatii: In tratamentul de durata al maladiei Paget.
Mod de administrare: Individualizata, adaptata la necesitatile pacientului, dupa aviz si sub supraveghere medicala. Doze uzuale: 0,5 mg/zi (o fiola) subcutanat (sau i.m.), timp de cateva saptamani, dupa care (si in conformitate cu reactia pacientului) doza poate fi redusa la o doza de intretinere de 0,5 mg de 2-3 ori pe saptamana, O cura dureaza 6 luni sau mai mult si este reluata daca parametrii biochimici cresc, indicand o resuta in starea pacientului.
Reactii adverse: Produs in general, bine tolerat. Nu s-au specificat efecte secundare asupra anumitor organe sau functii organice (ficat, rinichi, sange, toleranta la glucide); dupa injectare, uneori pot aparea usoare greturi sau roseata fetei. Nu se administreaza totusi femeilor gravide.
Sinonime: Calcitare, Miacalcic, Miacalcic nasal, Staporos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *