CLORURA DE CALCIU PROSPECT, INDICATII, TRATAMENT

CLORURA DE CALCIU PROSPECT, INDICATII, TRATAMENT

Clorura de calciu prospect

Prezentare farmaceutica: Fiole a 10 ml solutie apoasa injectabila continand clorura de calciu 1 g (cutie cu 10 buc.).
Actiune terapeutica: Recalcifiant; scade excitabilitatea neuro-musculara si relaxeaza musculatura neteda; antialergic si antiinflamator.
Indicatii: Tetanie, hipocalcemie, spasmofilie, rahitism, boala celiaca; manifestari alergice acute, accidente anafilactice (ca tratament adjuvant), prurit; hiperkaliemie grava, hipermagneziemie, intoxicatie cu tetraclorura de carbon si fluor, colici in intoxicajia cu plumb.
Mod de administrare: Strict intravenos, 5-10 ml o data sau de doua ori/zi; injectarea se face lent (cel mult 1 ml/minut), cu prudenta, la bolnavul culcat; tratamentul prelungit se face sub controlul calcemiei si calciuriei.
Reactii adverse: Injectarea intravenoasa rapida poate provoca greata, varsaturi, senzatie de caldura excesiva, sudoratie, paloarea fetei, hipotensiune arteriala, chiar sincopa; introducerea paravenos produce iritatie puternica si necroza.
Contraindicatii: Hipercalcemie (in cazul administrarii repetate, calcemia peste 105 mg/l impune oprirea tratamentului), insuficienta renala grava, hipercalciurie marcata (mai ales la copii, tratamentul se intrerupe pentru valori ale calciuriei peste 4 mg/kilocorp si zi), nefrocalcinoza, litiaza renala calcica, osteoporoza acuta prin imobilizare; nu se foloseste in timpul tratamentului tonicardiac sau in conditii de hiperexcitabilitate miocardica (poate provoca aritmii grave); prudenta in caz de hemoragie cerebrala recent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat.
    Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.
    Trebuie sa cititi cu atentie tot prospectul.
    Daca aveti sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea sau sunteti bolnav, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra. Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.