MOLDAMIN PROSPECT, INDICATII, TRATAMENT

MOLDAMIN PROSPECT, INDICATII, TRATAMENT

Moldamin prospect

Benzathini Benzylpenicillinum

Prezentare farmaceutica: Flacoane continand benzatin benzilpenicilina 600 000 u.i.sau 1 200 000 u.i. sub forma de pulbere pentru preparaea de suspensie injectabila.
Actiune terapeutica: Antibiotic bacteficid fata de cocii gram-pozitivi si gram-negativi, unii bacili gram-pozitivi, spirochete si actinomicete. Sunt îndeosebi sensibili streptococii, pneumococii, gonococii, meningococii, germenii gangrenei gazoase, bacilul carbunos, actinomicetele, spirochetele; majoritatea tulpinilor de stafilococ au devenit rezistente (stafilococi penicilinazo-secretori). Efectul antibacterian este rapid si de durata relativ scurta. Se absoarbe lent de la locul injectarii intramusculare, realizând concentratii sanguine relativ mici, dar având actiune prelungita.
Indicatii: Angina streptococica, scarlatina, gonoree, sifilis (primar, secundar sau latent); sterilizarea purtatorilor de streptococi, profilaxia recurentelor de reumatism poliarticular acut, profilaxia endocarditei bacteriene la valvulari ( se administreaza înainte de amigdalectomie sau extractii dentare).
Mod de administrare: Intramuscular 600 000-2 400 000 iii., în doza unica sau repetat – o data pe saptamâna 600 000 u.i. la copiii mai mici de 12 ani, respectiv 1 200 000 u.i. la cei peste 12 ani (pentru profilaxia reumatismului poliarticular acut); în sifilis se administreaza conform schemelor stabilite de reglementarile oficiale.
Reactii adverse: Reactii alergice, uneori grave, injectia intramusculara este dureroasa (uneori infiltratie si febra).
Contraindicatii: Alergie la peniciline (se investigheaza hipersensibilitatea). Prudenta la alergici; nu se foloseste în infectii acute sau foarte grave (nu realizeaza concentratii eficace); la diabetici absorbtia de la locul injectarii este redusa.
Sinonime: Dicillin, Durapen, Extencilline, Lastipen, Pendysin, Retarpen, Tardocillin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *