VIPSOGAL PROSPECT, INDICATII

VIPSOGAL PROSPECT, INDICATII

Vipsogal prospect

Prezentare farmaceutica: Crema continând betametazona (dipropionat) 17,5 mg, fluocinonida 17,5 mg, gentamicina (sulfat) 35 000 u.i., acid salicilic 5 g. pantenol 0,5 g, excipient ad 100 g (tub cu 100 g).
Actiune terapeutica: Preparat dermatologic cu proprietati antiinflamatorii, antialergica si antipruriginoasa prin glucocorticoizii pentru uz local; gentamicina actioneaza ca antibiotic cu spectru larg, eficace fata de multi germeni care pot infecta leziunile pielii; acidul salicilic actioneaza keratolitic si favorizeaza patrunderea celorlalte substante active în piele.
Indicatii: Psoriazis si dermatoze psoriaziforme.
Mod de administrare: Local pe pielea bolnava, în strat subtire, cu masaj usor de 2 ori/zi, cel mult 25 de zile, se poate repeta dupa 2-3 saptamâni.
Reacţii adverse: Rareori, reacţii idiosincrazice care să impună întreruperea tratamentului şi măsuri terapeutice speciale. Posibile reacţii de sensibilizare la Neomicină, mai ales după tratament şi aplicare pe suprafeţe întinse. Hipercorticismul reactiv prin resorbţie transcutanată este excepţional.
Contraindicaţii: Tuberculoza pielii; nu se va aplica în zona perioculară la bolnavi cu ulcer cornean de natură herpetică. Este, de asemenea, contraindicat la persoanele cu antecedente de hipersensibilitate la una din componente. Intrucât inocuitatea la gravide nu s-a stabilit, se recomandă ca în timpul sarcinii, unguentul şi crema să se aplice pe suprafeţe nu prea întinse şi pe o durată limitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *