VIREGYT

VIREGYT

Viregyt capsule prospect, Symmetrel

Amantadinum

Prezentare farmaceutica: Capsule continând amantadina hcl. 10 mg [flac. cu 50 buc.].
Actiune terapeutica: Antiparkinsonian dopaminergic; antivirotic eficace fata de virusul Influenzae A.
Indicatii: Boala si sindrom Parkinson (postencefalitic, dupa intoxicatia cu oxid de carbon, asociat aterosclerozei); pentru profilaxia si tratamentul precoce al gripei cu virus A (îndeosebi la persoanele cu risc crescut).
Mod de administrare: In Parkinson doza obisnuita la adult este de o capsula (100 mg) de 2 ori/zi, în cure de 3-4 saptamâni (pentru a evita toleranta); pentru profilaxia gripei, la adult si copii mari o capsula de 2 ori/zi (10-90 zile, dupa caz), la copii de 5-9 ani o capsula/zi.
Reactii adverse: Uneori stare de excitatie, insomnie, ameteli, ataxie, confuzie, chiar fenomene psihotice, greata, constipatie, retentie de urina, livedo reticularis si edeme periferice, insuficienta cardiaca, hipotensiune ortostatica.
Contraindicatii: Alergie la amantadina; prudenta la epileptici, la bolnavii cu insuficienta cardiaca sau cu edeme în antecedente, la hipotensivi, în insuficienta renala (doze mici), la hepatici, la cei cu eruptii eczematoide recurente, la psihotici; prudenta sau se evita în cursul sarcinii, nu se administreaza în perioada de alaptare si la copiii mici; atentie în folosirea ambulatorie la soferi si în alte meserii care impun atentie. Se vor evita bauturile alcoolice; prudenta în asocierea cu excitante centrale, simpatomimetice (fenomene de excitatie) si parasimpatolitice (efecte nedorite de tip atropinic frecvente).
Sinonime: Symmetrel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *