VITAMINA A D2

VITAMINA A D2

Vitamina A + D2 prospect

Prezentare farmaceutica: Drajeuri continând retinol (vitamina A) 3 000 u.i. si ergocalciferol (vitamina D2) 1 000 u.i. (cutie cu 50 buc); capsule gelatinoase moi continând retinol palmitat 2 500 u.i. si ergocalciferol 550 u.i. (flac. cu 30 buc), fiole a 3 ml solutie buvabila continând retinol 350 000 u.i. si ergocalciferol 300 000 u.i. (cutie cu 1 buc); solutie uleioasa pentru uz intern continând retinol 30 000 u.i. si ergocalciferol 15 000 u.i./ml sau 30 picaturi (flac. cu 5 ml).
Actiune terapeutica: Favorizeaza absorbtia intestinala si depunerea calciului în oase (vitamina D); actiune trofica asupra epiteliilor, intra în constitutia pigmentilor fotosensibili ai retinei (vitamina A).
Indicatii: Profilaxia si tratamentul rahitismului, a tulburarilor de dezvoltare a dintilor, a deficitului de vitamina A si D în timpul cresterii si în sarcina; boli infectioase cronice, boli consumptive, convalescenta.
Mod de administrare: Copii pâna la 2 ani, 1 picatura/zi din solutia uleioasa pentru uz intern, zilnic, sau 1 ml din solutia buvabila, la fiecare 6 luni; copii de 2-5 ani: 2-3 picaturi, 1 drajeu sau o capsula/zi, în timpul iernii sau 1 ml din fiola buvabila, la începutul iernii; copii 5-15 ani: 3-5 picaturi, 1-2 drajeuri sau capsule/zi sau o fiola o data; adulti: 5 picaturi, 2 drajeuri sau capsule/zi, sau o fiola o data.
Reactii adverse: Dozele excesive pot provoca fenomene de hipervitaminoza A si D.
Contraindicatii: Hipervitaminoza A si D, hipercalcemie, hipercalciurie, litiaza calcica, hipersensibilitate ia vitamina D; prudenta la bolnavii imobilizati (doze mici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *